
I 1983 lavede jeg min første vin. Den lokale Matas solgte druesaft i 10 liters dunke, på skilte i butikken fremgik det tydeligt, at det var ulovligt at fremstille vin på druesaft. Ved siden af dunkene med druesaft solgte Matas gær, gærnæring, oechslevægt, hævert, vinballon og al muligt andet til fremstilling af vin! Og sikke en fest vi havde 🙂
På et tidspunkt ville vi have godt øl, omkring 2009 bryggede jeg mit første øl og var også begyndt at lave mjød. I 2013 blev mit lille mjødbryggeri godkendt af fødevarekontrol og registreret i Skat. I 5 år var jeg konsulent i Danish Outdoor og forhandlede råvarer og udstyr til hjemmebryggere. Jeg har også afholdt mange kurser i fremstilling af øl, cider og mjød. Det har været en fantastisk oplevelse og givet mig en masse erfaring, som jeg vil dele med andre i denne blog.
Tak til alle dem der har gjort det muligt for mig at udgive denne weblog, især tak til min kone Else Marie Kristensen der i lang tid har måttet leve med en temmelig fraværende mand mens jeg har haft fokus på mit skriveri, tak til alle de dedikerede håndbryggere og vinentusiaster, jeg har mødt i Odense Håndbryggerlaug, Danske Ølentusiaster, Foreningen Dansk Vinavl, biavlerforeningen og mange flere.
